Outdoor kickboxing

Outdoor trainen is heel populair, outdoor kickboxing springt op deze behoefte in. Kickboksen in de buitenlucht is een bijzondere ervaring, het trainen op verschillende locaties zoals parken en strand geven een extra dimensie aan het reguliere kickboksen. Bij extreme weersomstandigheden wordt er uitgeweken naar een binnen locatie.Wat is het voordeel van een kickbox training?
Daarnaast is een kickboks-training uitermate geschikt voor mensen die fit en fysiek sterker willen worden. Je gebruikt namelijk alle spiergroepen, waarbij je met name je core intensief gebruikt en versterkt. Met een sterke core krijg je minder snel last van (lage) rugpijn. Je bouwt tevens een goede conditie op, want conditioneel is het kickboksen best zwaar. De combinatie van het gebruik van je armen en benen, snelheid en explosiviteit maken het pittig. Alle gebieden van het lichaam komen aan bod en er zit veel variatie in waardoor trainen niet saai wordt en je voldoende uitgedaagd wordt. Bij pakketten zie je hoe de opbouw verloopt.

Voor wie?
Maar is het voor iedereen geschikt? Ja, vanaf het begin worden de trainingen rustig opgebouwd (op aanvraag is het mogelijk met een ervaren trainer te sparren). We besteden veel aandacht aan de techniek en het uitvoeren daarvan. Als je de techniek goed beheerst, blijven de trainingen aantrekkelijk om te volgen en tillen we die steeds naar een hoger niveau.

Klanten hadden dit niet van te voren verwacht..
“Ik hoor van veel klanten dat ze niet hadden verwacht dat er zoveel bij komt kijken: op de juiste manier staan, balans en de juiste uitvoering van alle technieken. Er is veel positieve feedback, het ‘leeg’ slaan, wordt als fijn ervaren. Naast onze drukke bestaan, geeft een kickboks-training voldoening en wordt er door het lichaam het hormoon serotonine aangemaakt, wat je een aangenaam en ontspannen gevoel geeft en stress ontladend werkt.”

Interesse? Vraag een gratis proefles aan en laat mij je verassen!
Je kan een proefles outdoor kickboxing bij park IJburg aanvragen door via mobiel een Whats’app bericht te sturen of door te bellen of te mailen. 


aanvragen