Therapeutisch kickboksen


Naast onze reguliere kickbokstrainingen bieden wij binnen 4th GYM ook ‘therapeutisch kickboksen’ aan. Met therapeutisch kickboksen zetten we kickboksoefeningen in als middel voor het realiseren van mentale en lichamelijke ontwikkeling en verbetering.

Je kan heel lang onder behandeling zijn van een therapeut of een behandelaar. Maar als je kickbokst ontmoet je jezelf op een heel andere manier. Therapeutisch kickboksen werkt als een spiegel en soms zelfs confronterend. Je leert beter voelen, je wordt bewuster van je lichaam, je krijgt meer grip op jezelf en op je emoties.

Hierdoor leer je ‘verkeerd’ aangeleerd gedrag sneller te herkennen. Vervolgens oefenen we met nieuw gedrag dat leidt tot verbeteringen. Met als doel mentale en lichamelijke vaardigheden te ontwikkelen die jou verder helpen in de dagelijkse praktijk.

Therapeutisch Kickboksen voor herstel: Lees hoe Renate via een speciale training bij 4th Gym eindelijk herstelde van haar chronische hersenschudding.
Lees meer!

Therapeutisch Kickboksen voor mentale weerbaarheid: Lees hoe Nora via personal training bij 4th Gym weer bewust werd van haar innerlijke kracht.
Lees meer!